Malignant Epileptic Syndromes in Infancy
1Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Nöroloji Bilim Dalı, Kayseri, Türkiye
J Clin Pract Res 2013; 35(4): 189-197 DOI: 10.5152/etd.2013.55
Full Text PDF (Turkish)

Abstract

Malignant Epileptic Syndromes in Infancy Period comprise a series of age-related generalized epilepsy syndromes: neonatal myoclonic encephalopathy and early epileptic encephalopathy in the neonatal period, migrating focal seizures in early infancy, West syndrome, severe myoclonic epilepsy and non-progressive myoclonic encephalopathies in infancy, and Lennox-Gastaut syndrome, myoclonic astatic epilepsy and continuous spike waves in slow sleep in childhood. Clinical and Electroensephalography characteristics are the major diagnostic clues. The aim of this article is to review new epilepsy syndromes, acquire a new understanding of older ones and emphasize the impact of this concept on basic research regarding aetiology and treatment.


Süt Çocukluğu Dönemi Malign Epileptik Sendromları
1Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Nöroloji Bilim Dalı, Kayseri, Türkiye
Journal of Clinical Practice and Research 2013; 4(35): 189-197 DOI: 10.5152/etd.2013.55

Bebeklik dönemindeki malign epileptik sendromlar yaşa bağlı bir dizi jeneralize epilepsi sendromlarını içerir: yenidoğan döneminde neonatal miyoklonik ensefalopati ve erken epileptik ensefalopati, süt çocukluğunun malign migratuar parsiyel nöbetleri, West sendromu, ağır myoklonik epilepsi ve nonprogresif miyoklonik ensefalopati, Lennox-Gastaut sendromu, miyoklonik astatik epilepsi ve yavaş uykuda sürekli diken dalgalar.
Klinik ve Elektroensefalografi özellikleri önemli tanısal ipuçlarıdır. Bu derlemede, yeni epilepsi sendromları ve eskilerden yeni bir anlayış kazanmak için etiyoloji ve tedavi ile ilgili mevcut literatür ve son gelişmeler vurgulanmaktadır.